Svar på frågestunden!

Såg att vi inte publicerat svaren på förre frågestunden så här kommer dom!!
Dock endast jag, Kinga och Sandra som svarat. :)

När började du/ni läsa böckerna och vilken är eran favorit?
Sandra: Jag började läsa om jag kunde drömma någon gång i december, mina favoritböcker är New Moon & Eclipse, kan inte riktigt säga vilken, gillar båda starkt!

Kinga: Jag var lite tveksam till "ännu en" vampyrfilm, så jag såg filmen i mars, och sträckläste alla böckerna OCH utrdaget ur Midnight Sun under 2 dagar. Sov inte en blund förrän jag var klar med alla. Mina favoriter är Breaking Dawn och utdraget ur Midnight Sun. Älskar hur Edward tänker.

Sara: Jag läste "Om jag kunde drömma" då den kom ut, alltså 2006. Sen dess har jag läst böckerna när de har släppts! :) Min favorit bok ur twilightsagan är Breaking Dawn/ Så länge vi båda andas!! :D

Har ni några andra favoritböcker förutom twilightserien? :) Kram
Sandra: Hahahha ja faktiskt! Jag är en sån typ som älskar allt som har med övernaturligt att göra...förutom Twilight så älskar jag bland annat Harry Potter(låååångt innan twilight) böckerna och Eragon-serien! =)

Kinga: Ja fiction, och science fiction är en favorit genre inom litteratur för mig. Min favoritbok heter "Hundstjärnan" (Dogsbody) och är skriven av Dianne Wynne Jones. Den handlar om att stjärnan Sirius, alltså den riktiga stjärnan på himlen (kallad just Hundstjärnan), blir anklagar för ett brott han inte begått, och blir straffad genom att bli skickad till jorden och återfödas som en hund, och försöker där kunna bevisa sin oskuld, efterso han kan prata med den andra stärnan, Solen, och med Jorden. Väldigt gullig bok!
Och så Harry Potter såklart!

Sara: Ja jag tycker om Katarina Von Bredows böcker! Men självklart finns det många fler, om jag skulle tipsa om en bok nu så skulle det bli "14 år till salu". Jag gillar verklighetstrogna och böcker med mycket kärlek! :D

Vem är eran favoritkaraktär i Twilight ? :)
Sandra: Charlie, Emmett, Angela eller Jasper faktiskt! Gillar alla på olika sätt, men Edward är också rätt speciell, haha!

Kinga: Jag gillar ingen alls på samma sätt i de svenska böckerna. Bella är ur-rolig i de engelska, o i de svenska är hon bara gammal i sinnet hela tiden. Emmet är en annan favvis, särskilt i Midnight Sun utdraget, när han och Edward kivas och säger:"bite me" till varann hela tiden. Charlie, är underbart pappig! O Edward är... ja vad är han inte, egentligen???

Sara: Jag älskar Emmet, Alice och Edward! :D

Har ni läst twilightserien på svenska och engelska, har hört att dom engelska är bättre. Vad tycker ni ? :]
Sandra: Jag har läst både på svenska och engelska, och jag måste hålla med om att de är bättre på engelska. Mer känsla, och mycket mer välskrivet. Stephenie rules! :D

Kinga: Jag har läst dem på engelska, och "om jag kunde drömma" på svenska, men hade inte tålamod med den KASSA översättningen. ENGLISH!ENGLISH!

Sara: Jag har läst alla böckerna på svenska och håller nu på med böckerna på engelska. Lyssnar även på ljudböckerna på engelska! ;) Jag gillar båda språket, dock är de engelska vackrare då citaten är finare! :D

Kan ni berätta vilka filmer robert har meverkat i?:)
Alla: Javisst, här är en lista på vilka filmer Rob har medverkat i:
Vanity Fair
Ring of the Nibelungs
Harry Potter and the Goblet of Fire
The Haunted Airman
The Bad Mother's Handbook
Harry Potter and the Order of the Phoenix
How To Be
Twilight
The Summer House
Little ashes
och
New Moon
En hel del faktiskt! (Källa; en.wikipedia.org)

Vet ni varför Robert är så snygg ?
Har han snygga föräldrar eller ?

Sandra: hahahah väldigt bra fråga! Jag har faktiskt också tänkt på det och googlat lite på hans föräldrar, har dock inte hittat någon bild på hans mamma eller pappa. Någonstans måste han dock fått sin skönhet ifrån! ;)
Kinga: Hans föräldrar hittar du här!

Vilken är eran favorit musik? :)
Sandra: Jag tycker om rock/modern punk band! Även dystra låtar höhö! Typ, Dead By April, Three Days Grace, RPattz etc!

Kinga: Jag har gått musiklinjen, och min musiksmak ändras med årstiderna. Men ja älskar Richard Marx, The All-American Rejects, MUSE, Travis, Svensk hiphop o reagge, sen finns de ju tider för reaggeton, dancehall, hiphop, ragga, när man e ute... Jag är allätare


Sara: Jag gillar mycket, ungefär det som spelas på radion går hem hos mig. Men även massa massa annat, Rob Pattinson är en av mina favoriter som får mig att må underbart!:D

Vilken film ser ni mest fram emot?
Vilket bok tycker ni var bäst?
När startade du/ni bloggen?
Läser ni några andra bloggar(som inte har något med twilight/new moon att göra)
Sandra:
1. Eclipse, helt klart!
2. New Moon/Eclipse, kan inte välja =)
3. Jag (sandra), var ensam om att starta denna blogg, den andra februari, sen har det bara rullat på!
4. Ja, jag läser såklart en hel del twilight fansites, men också Kenzas, Kissies, Gaybloggen, och även några icke-stora bloggare =)

Kinga:
1. Breaking Dawn. Vilken utmaning...
2. BD och utdraget ur Midnight Sun
3, Jag hakade på o skrev i bloggen kort efter att Sandra startade den.
4. Ja, klart! Mest konstnärsbloggar och sånna roliga saker!

Sara: 
1.Breaking Dawn såklart!:D
2.Breking Dawn.
3. Jag var med i en tävling om en plats i bloggen och då valde dom mig!
4.Ja, mina vänners bloggar och dom stora så som kenzas, blondinbellas men även mammabekas! :)

Hallå! Varför fäster man sig så vid bööckerna å filmen . Jag drömmer om dom å allt . Jag är helt besatt . Samma har hänt mamma min mamma ! Å vilka filmer har snyggingen Rob varit med i ? =D

Kram Emelie

Sandra: För det första måste jag bara säga, grymt coolt att din mamma tycker om twilight! Min mamma och familj är så trötta på mitt tjat att dom har blivit helt anti twilight, det är sjukt jobbigt!
Tja, jag tror att man fäster sig vid böckerna för att dom handlar om något speciellt; Vampyrer, förbjuden kärlek och vad som kan hända en om man blir tillsammans med en vampyr! ;)
Lista på robs filmer finns längre upp! =)

Kinga: Jag tror att man fäster sig så vid böckerna eftersom Stephenie skriver på ett sånt sätt som går på djupet, och rör de innersta känslorna och tankarna på varje karaktär i boken. Böckerna är väldigt jordnära, och man får en känsla av att det
skulle kunna hända.

Sara: Jag tror att man fäster sig vid böckerna eftersom att ingen kan inte få nog utav känslor och kärlek! I dom här böckerna finns så mycket kärlek att man själv får känslan av att vara kär! haha. :) Sen skriver ju Stephenie böckerna på ett sätt som gör att man verkligen fastnar i böckerna, hon gör ett kanon jobb! :D

Hur hörde ni talas om The Twilight Saga för första gången? Och var det före eller efter att filmen kommit upp på bio?
Sandra: Ja är medlem på ett forum som heter Fanglobe.com, där startades en tråd, nämligen ''Twilight'', i oktober förra året. Det var då jag hörde talas om twilight, och mina internetvänner berättade hur bra böckerna var och så, men det intresserade inte mig just då. Sen tog jag mig i kragen och såg filmen i början av december, och läste ut alla fyra böcker direkt efter. Så jag såg filmen före jag läste böckerna!

Kinga: Kolla svaret i första frågan!

Sara: Jag var tvungen att låna en bok på skolan och då blev det "om jag kunde drömma" :) Så jag läste boken långt innan filmen släpptes!

1.Vad har Victoria för ''gåva''?

2.Varför har Alice ingen * (stjärna) längst bak i den svenska så länge vi båda andas som visar att hon har en ''gåva''? Tryckfel?


Sandra:
2. Det är tryckfel, det finns nämligen en stjärna i Breaking Dawn, alltså i den engelska :)

Kinga: Victorias gåva kom aldrig fram så tydligt, men hon har en stjärna bak i boken, och Edward trodde i boken att hennes gåva var "förmågan att undvika att bli fångad" Vargarna jagade ju henne i timmar i Eclipse, utan att få tag på henne, medan de fick Laurent direkt i New Moon.

Hur gamla är ni?
Hur kom det säg att ni startade en blogg tillsammans? Kände ni varandra innan bloggen?

Sandra: Jag är 12 år gammal, fyller 13 i juli!
Känns som att det är jag som borde svara på den andra frågan...
Allt började med att jag av misstag hittade till Kingas privata blogg, och så skrev jag lite kommentarer. Men hon kunde inte svara eftersom jag inte hade någon blogg. Då gjorde jag en privat, men det var så tradigt så jag tänkte att jag lika bra kunde göra en blogg om något jag tyckte om - Twilight!
I mars någon gång kände jag att jag inte orkade med bloggen så mycket som jag borde. Så jag sökte efter hjälp, och två tjejer erbjöd sig - Johanna och Kinga. Det funkade tyvärr inte med Johanna och vi anornade en tävling, där Sara och Vera fick hjälpa oss. Vi fyra passar jättebra ihop och det är skitkul att jobba tillsammans med dom!!

Kinga: Jag är 25 år, och fyller år i Oktober! Glöm inte köpa present! =D

Sara: Jag fyller snart 17! :D

Tack för frågorna! Hoppas ni fick svar nog! =)

Kommentarer
Postat av: Sarah

Förstår inte riktigt, Midnight sun är väl inte färdig skriven .. eller ?

2009-06-29 @ 17:56:16
URL: http://sarahlovisahellstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0