Cullenism, religöst dravel?

Kommer du att bege dig till Cullens-kyrkan på Söndag?Hur långt är för långt i vår Twilight series fandom?

Med tidningar ideligen diskuterandes över filmstjärnorna Kristen Stewart och Robert Pattinsons val av kläder och frisyr nästan dagligen, en boom av Stephenie Meyer's serie som har nått över 30 miljoner läsare, filmen nådde första plats förra året, och barn som springer runt och biter andra barn i Twilight-beundran.

Vi måste ta ett steg tillbaka och begrunda när vår fandom blir för mycket!

Cullenism - som en term - härstammar från namnet på den vilt populäre karaktären, Edward Cullen, (som spelas av Robert Pattinson) och hans familj (Carlisle, Esme, Alice, Emmett, Jasper och Rosalie) fiktiva vampyrer från serien, som förändrade livet på en Bella Swan (porträtteras av Kristen Stewart i filmen), vars berättarröst i historien tar oss genom mycket ångestfulla och slingrande tusen sidor, och får oss att sitta på den uttersta kanten i soffan, med en ångestfull känsla i bröstet. Jag älskar Twilight lika mycket andra, men är det möjligt att den hängivenhet som cirkulerar har fått vissa att tappa alla trådar som kopplar dem till verkligheten?

Dessa Cullenister tror precis som vilken annan religion, att "det finns en viss andlighet att hitta i Twilight-serien, som utgör regler och principer som ligger till grund för deras grundsatser". Deras tro, säger Cullenisterna, "innehåller en bas av övertygelse att Edward och resten av Twilight karaktärerna är verkliga, att Twilight serien bör dyrkas och att Om du är en  bra människa i livet, kommer du att välsignas med evigheten av och med Cullens." vidare säger Cullenisterna, "det finns inga gränser för vad man kan tro på när det gäller Cullenismen.  Vi kommer att acceptera alla andra Cullenismiska trosuppfattningar du har."

http://www.kaboodle.com/hi/img/2/0/0/135/4/AAAAAlH5ecYAAAAAATVNgA.jpg      http://www.freewebs.com/emmettsgirl/cullenism.jpg

Cullenister förväntas också läsa någon av böckerna ur Twilight sagan på en daglig basis, "som Bibeln" och göra en pilgrimsfärd till Forks.

Religion och andlighet är i första hand en mycket personlig erfarenhet och andra som utformar sina egna principer och riktlinjer för att hjälpa dem att manövrera igenom och hålla sig flytande i denna utmanande, frustrerande och ibland deprimerande sak vi kallar liv blir ofta lovprisade för deras individualism och mod, men, det Cullenisterna håller på med, är att tänja på gränserna.

- Thou shalt wear golden contacts. Even to sleep.

- Thou shalt drink fruit punch. Or cherry soda. Or cranberry juice. Basically, it's gotta be red.

- Thou shalt eat all food with Forks. Even soup. Good luck with that. And no slurping from the bowl.

- Thou shalt not take Robert Pattinson's name in vain. Except when you're screaming it at the top of your lungs at his next public appearance. And in the middle of the night when you're dreaming of him.

- Christmas: No. Cullenmas: YesDet är en sak, att i vår fandom av serier, film, dess skådespelare, etc., tillbringa alltför mycket tid, (fansen alltså) på att läsa, läsa om, diskutera och titta på saker om serien, men det är en helt annan att lägga grunden för en tro på en rad fiktiva böcker och filmer, eller hur?

Vad tycker du? Har denna "Cullenism" gått för långt? Kommentera nedan och ge oss dina tankar och funderingar!


En utav hundratusentals sidor med Cullenister, klicka här

Ex 2

     

Kommentarer
Postat av: luby

HAHAHAHAHHHHA

det måste väl vara ett skämt?

Jag respekterar om de verkligen tror att det finns vampyrer, jag vet inte, jag tror hellre på det än att det finns en gud. Men det måste ju vara ett skämt allt annat?

2009-04-04 @ 02:53:56
URL: http://buckwheat.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jag måste bara... DETTA är ju väldigt överdrivet - det tycker tom jag som är världens största Twi-nerd...Vissa går för långt!

2009-04-04 @ 10:03:32
URL: http://sagathetwilight.blogg.se/
Postat av: Felicia

Haha! Det här vart typ det roligaste och mest absurda som jag har läst! Och folk kallar mig för en riktig filmnörd..:P

2009-04-04 @ 11:46:21
URL: http://thetwilightsagaa.blogg.se/
Postat av: Madde

Haha det var det värsta jag hört. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Om nu några tror på detta så får vi ju hoppas att de kommer till sina sinnes fulla bruk snart igen :)

2009-04-04 @ 12:41:22
URL: http://medei.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0