Vargarna, känslor och legender

Låt os prata lite om vargarna och legender...

Stephenie Meyers Twilight saga har infört ett djupt historiskt skikt av de infödda amerikanernas historia till hennes populaära saga med fiktion och fakta blandat i ett virrvarr av starka känslor.

Även om Quileute stammen sägs härstamma från vargar finns det en mängd olika infödda nordamerikanska stammar som har liknande folklore i sin rika tradition.

Navajo stammen (som också kallas Navajo nation), den största stammen i USA, har en legend som liknar varg packet i Twilight Sagan. Navajo versionen av "varulven" kommer från deras "Skinwalker" som faktiskt uppnår makt att skifta skepnad. Men för att få den "onda" förmågan hos dessa shapeshifters, måste stammedlemmen, som legenden går, döda en familjemedlem.

Förvandling och känsla

I förhållande till Twilight och New Moon, tar Stephanie Meyer ett steg längre genom att förklara i detalj hur Jacob och resten av varulv klanen faktiskt omvandlas från människa till varulv ur ett inre kaos och erfarenheten av transformationen.
I New Moon, är omvandlingen av Jacob Black fylld med frågorna kring psykisk smärta och hur den förändringen är kopplad till självbehärskning.

Det mest olika i denna saga jämfört med andra legender och folksagor, tar New Moon mer hänsyn till den faktiska omvandlingen.
Jämfört med andra varulvs byggda historier och filmer, är att Twi-sagan går långt utöver den visuella omvandlingen till en spännande mänsklig nivå av känslor.

Sårbara Varulvar

Även om varulvar länge betraktas som skurkaktiga monster, exponerar Twi-sagan känslomässig sårbara varelser. Eftersom Twilight romanerna är djupt romantiska till sin natur, det som fungerar så effektivt för Sagan och New Moon är att rädslan och hotet i samband med dess "monster" blir bortskalat till stor del av kampen: vampyr mot en varulv av kärlek till en flicka .

Bella Swan, människan, blir desto mer lockande eftersom det finns en tidlös klassisk dela av en "förbjuden" kärlekshistoria.

Känslor

Twilight skådisarna Robert Pattinson och Taylor Lautner satte sina slående fysiskt-attraherande utseenden och karismatiska charm till Twilight filmerna.

Pattinson påbörjar New Moon i relativt samma form som i Twilight, medan Lautner hade mer att bevisa för New Moon, eftersom han var tvungen att arbeta outtröttligt för att lägga på sig 15 kilo muskler till sin kropp för att uppfylla de fysiska krav som Jacob Black har i New Moon.

Intressant, både Jacob och Edward är inte de typiska, blodtörstiga monster som de kunde ha beskrivits som i liknande berättelser. Istället kämpar båda mot deras icke-mänskliga natur, och gör uppror mot dem med Bellas hjälp.
Edward är evigt vacker och elegant men döds-farlig.
Jacob är uppseendeväckande vacker men argsint och opålitlig som ung varulv.
Deras konflikt är mycket mer i det inre än enbart det öppet fysiska, vilket gör att så många fler kan relatera till deras konflikter


Som avslut:
Ursöt....




Kommentarer
Postat av: Ida

Kinga: Aaaa den var vekligen supergullig! =)=)

2009-05-16 @ 16:25:00
Postat av: Luisa

Haha gud vad söt :')

2009-05-16 @ 16:46:10
URL: http://www.luisaz.weebly.com
Postat av: mikaela

Kringa: Gud vad söt den varg valpen var:)

2009-05-16 @ 17:31:19
URL: http://www.twilighters1.blogspot.com
Postat av: Josefin

aaw vad sött!

2009-05-16 @ 17:34:09
URL: http://skrutte.blogg.se/
Postat av: Josefine

det är lugnt,

jag tycker faktiskt om twilight serien.

bara skriv en kommentar så :)

tack så mycket för tipset av er blogg.

det är en bra blogg

2009-05-16 @ 19:10:07
URL: http://ucansaybaby.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0