10 scener som måste finnas med i New Moon

Lyssna Summit!
Precis som ni anser vi att varje bit av New Moon ska vara med i filmen. Vi vill inte missa en minut av den odödliga godheten. Men om vi låtsas att vi var tvungna att göra ett val i 10 scener som absolut inte får utebli - säg att någon höll ett påle mot vårt hjärta, det är dessa scener vi absolut tycker bör ingå i den filmen.

 
Bellas Blodiga Birthday Party
Stephanie Meyer vet verkligen hur man startar en berättelse med en smäll, eller bättre, en krasch ... och pölar med blod och glasskärvor och krossade presenter ... och massor av okontrollerbara vampyer och dess blod lust. Det är en mycket olycklig födelsedag med en trevlig mix av levrat blod och glasyr som radar upp Bellas många problem framöver. Plus, vi får Edwards bakgrundsberättelse från Carlisles synvinkel.

Edward säger Goodbye
Detta behöver inte mycket till förklaring. Det är helt förkrossande och sidorna i våra böcker är nu fläckade med tårar. 

Bellas och Jacobs återförening
Till er som inte är Twi-hards Detta kan tyckas något inkonsekvent i förhållande till de större händelserna i boken. Men detta är den punkt där Bella och varg-to-be Jacob ses igen efter åtta månader. Ögonkontakt, Bellas kommentarer om hur lång han är och gnistan av vänskap (och kanske mer) på nytt antänds.

Laurent dyker upp i gläntan
Denna scen är viktigt att så många anledningar. Vi lär oss att den eldiga vampyren Victoria planerar att hämnas James död och att förvandla Bella till vamp-mat, men inte före en hemskt långdragen tortyr. Vi får också veta att Laurent har trillat av veggie-vagnen och Bella ser som en stor smaskig bit med mänskligt bacon för honom. Vi får tillfredsställelsen av att höra den numera avreste Edward i Bellas huvud igen och får vår teori om att varulvar är verkliga bekräftade, äntligen.

Bellas klippdyknings katastrof
I system med alla livshotande saker som Bella gör i New Moon, är det här är den som är mest over-the-top. Hon är i grunden fiskmat när Jacob får tag i henne och även om hon inte inser det i tid, är hon är också vampyr agn för ivriga Victoria.

Jacobs och Bellas Nära Kyss erfarenhet
Vi ber om ursäkt "Team Jacob" fans. Vi vet att det måste krossa era hjärtan att ens tänka på det just nu. Bella och Jacob är så nära på att varga till det, men i slutändan är Bella en vamp kvinna. Plus, det är den stora vändpunkten i historien! Det var inte helt Bellas fel. Hur skulle hon kunna veta att Alice skulle se henne drunkna? Och för den delen, hur skulle hon kunna veta att det var Edward , när Jacob svarade på telefon, och inte Carlisle i andra änden? Ioförsig , hon har tittat på Romeo och Julia ungefär tusen gånger. Det kunde ha gett henne en ledtråd om vad som skulle komma härnäst.

Bellas och Alices kamp mot tiden
Skulle Volturi döda Edward? Skulle Edward ta livet av sig? Vad betyder "formidabla gåvor" egentligen? Alla dessa saker ställs fram i ljuset när Bella och Alice reser till Italien, stjäl en Porsche, charmar polisen och nästintill mejar ner några turister i sin kamp för att rädda Edward från hans undergång. Detta är det allra mest spänningsfulla ögonblick i boken(och filmen!!!!).
Och precis när det inte kan bli värre; Bella har övertygat Edward att han inte är död, eller rättare sagt, han är bara - fortfarande odöd. Om denna scen görs rätt, när Bella springer genom ett festande torg fyllt med människor utklädda till vampyrer i slängkappor och vampyr gaddar, kommer den inte bara att få dig att sitta på kanten av biosoffan med nerbitna naglar och håret på ända, utan den kan verkligen, verkligen, verkligen vara ... rolig!

Bella träffar Jane 
Alla välkomnar en gammal goding, en blod-älskande Nosferatu-vampyr som utstrålar äkta ondska och sprider skräck. Så vi kan inte låta bli att älska Volturi eftersom allt om dem - från den antika Aro med pappers tunn hud till de Cape-klädda gardet - det är så traditionellt vampyr-igt och ont. Men det bästa medlemen i klanen är obestridligen Jane. Med bara en titt kastar lilla Jane osynliga gnistor med okontrollerbar rädsla i rätt in i hjärtat (?!) på vampyrer världen över. Hon ler, hon flyter fram, hon torterar alla, eller ja - alla utom Bella.
Men kan Dakota Fanning leva upp till hennes sadistiska tendenser? Det är så spännande! 

Volturi får en turistig munsbit
Bella, Edward och Alice undgår käftarna hos Volturi, men några ovetande turister är inte så lyckliga. Magen kommer förhoppningsvis vända sig av deras isande skrik!

Cullens beslutar sig om Bellas framtid
Efter en omröstning får Bella äntligen veta vem hon har på sin sida och får veta att hon kommer att få både pojken och familjen för evigt. Och vem vill inte att hon ska växa upp och bli en vampyr?

Det känns så mycket bättre nu när jag har fått bort denna tunga New Moon sten från mitt bröst.. Har vi gjort New Moon stolt? Vi tror det.

Nu måste du berätta för oss, vad tycker du bör eller inte bör finnas med/ tas bort från New Moon?

Kommentarer
Postat av: Julia

En scen som enligt mig måste vara med är när Bella trycker Jacob mot väggen och inte låter honom undvika henne längre efter han blivit varulv och bella fråga om han gör slut med henne och han säger att isf hade han sagt att de fortfarande kunde vara vänner! Andra gången alltså när bella får hjärtat krossat.



Vill även se när jacob skriker år alice att ta med Bella till Voterra är som att ta med sig en flaska vi till en middagsbjudning ^^,

2009-04-20 @ 23:52:53
URL: http://juliasresa.blogg.se/
Postat av: Johanna

Kinga.. Wow nu längtar man ännu mer till filmen....

2009-04-21 @ 11:12:25
URL: http://scorpiongirl80.blogg.se/
Postat av: Elin

Kinga, En anna scen som jag tycker måste vara med är när Edward friar till Bella eftersom att mycket av den tredje boken handlar om ju det att om hon ska säga ja till Edward.:)

2009-04-22 @ 09:23:59
Postat av: josefine

hej.

är den bilden fan made?

2009-04-22 @ 19:39:07
URL: http://notiimeforus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0